Ove Skår Entreprenør-logo.
Forside > Våre prosjekter > Borg havn IKT, Fredrikstad
Næring

Borg havn IKT, Fredrikstad

Titangata 1, Gamle Fredrikstad
Nominert til Årets trebyggeri i 2017! Enkelt, men ambisiøst lagerbygg i Borg Havn, et forbildeprosjekt med ambisjon om å alminneliggjøre bygging med massivtre som materiale.

Type

Næringslokaler

Areal

10 700 m2

Omfang

Havnelager og kontor

Arkitekt

BAS Arkitekter

Entrepriseform

Hovedentreprise

Kunde

Borg Havn IKS

Om prosjektet

Bygningen har en grunnflate på ca 10 700 m2 og en lengde mot kaifront på 89 m og en bybde på 120 m.
I tillegg til selve omlastingsdelen i lageret er det etablert et høylager for langtidslagring av varer og en kontordel på ca 500 m2.

Nominert til Året trebyggeri 2017. Prosjektet betegnes som et av Norges største trebygg. Bæresystemet består av søyler og fagverksbjelker i limtre, og ytterveggene er utført i massivtre. Bæresystemet gjorde det mulig å få tett bygg tidlig, slik at støp av betonggulvet kunne foregå under tak. Elementbyggeriet muliggjorde en svært kort byggetid, grunnmuren ble støpt i oktober 2016, og i januar 2017 flyttet brukerne inn.

«Lager 12 er tegnet av Sarpsborg kontoret BAS Arkitekter. Det er verdt å merke seg når et lagerbygg blir nominert til en slik byggepris, og det er heller ikke vanlig at Arkitektur N bestiller omtale av prosjekter med dette funksjonsprogrammet.» – 12.03.2018, tidsskriftet Arkitektur N.

(Arkitektur N dokumenterer og diskuterer samtidsarkitekturen i Norge)